tiistai 15. lokakuuta 2013

KaleidosCup Turun Ylioppilasteatterilla: Tappajahai, maata näkyvissä ja muita improvisaatioharjoituksia


KaleidosCup 2013 on täydessä vauhdissa!

Opiskelijat ovat etsineet tietoa, kysyneet kysymyksiä, nähneet ja oppineet. Illan improvisaatioharjoituksen tarkoituksena oli näyttää toisenlainen lähestymistapa.

Erilaisin improvisaatioharjoituksin Turun Ylioppilasteatterilla opeteltiin heittäytymistä, torjumista, mukaan antautumista ja sellaisenaan hyväksymistä, asioihin ja tilanteisiin piti pystyä mukautumaan sellaisenaan ja lähteä siitä kehittämään tilannetta eteenpäin. Tunnelma oli rento ja avautunut.

Koodisanat ja nopeat reagoinnit
Koodisanoilla piti heittäytyä salamannopeasti tiettyihin tehtäviin. Esimerkiksi "tappajahai" tarkoitti sitä, että toinen henkilö on toisen käsivarsilla kirkuen ja potkien, "maata näkyvissä" tarkoitti sitä, että piti äkkiä juosta lähimpään seinään, "meritähti" pisti vähän vauhtia varpaisiin neljän ryhmissä ja "kapteeni yli laidan" pussitti yhden henkilön kahden henkilön väliin huutamaan ja heilumaan apua.

Nopea torjunta
Ringissä opeteltiin purkamaan negatiivisia tunteita jokaisen vuorotellen tehdeen seuraavalle ehdotuksen, johon reagoitiin negatiivisesti ja torjuen.

Hyväksyntä ja mukaan lähteminen
Pareittain ehdotukseen vastaattiin innostuen ja toisen piti tuoda ehdotukseen aina jotain lisää ja innostus vain kasvoi kasvamistaan.

Vaiheittainen rakentaminen
Rakensimme still-kuvia Facebookiin sekä toimivia koneita. Molemmissa oli tarkoitus, että jokaienn vuorotellen määrittelee jonkin kuvan tai koneen osan, jota esitti. Facebook-kuvassa oltiin paikallaan ja toimivan koneen osat olivat liikkuvia.

Improvisaatioteatteria
Lyhyitä tilanteita yhden ollessa ringin keskellä ja joku tulee luo esittäen jotain tilannetta, johon keskellä oleva reagoi ja lähtee tilanteeseen mukaan. Tilanteita nähtiin juoppolalleista, pikkulapsista, vanhuksista ja työpaikalta, hyvinkin yhteiskunnallisista ilmiöistä, mikä oli erittäin mielenkiintoista.

Harjoitteiden tarkoituksena oli oppia oivaltamaan, että mistä tahansa yhdestä sanasta voi lähteä ideoimaan ja kehittämään eteenpäin. Torjua ei saa vaan hyväksyä ja lähteä viemään eteenpäin, rajoja ei ole mihin se voi johtaa!

Tässä loppukuvassa fiilisteltiin tilannetta, jossa KaleidosCup 2013-kisan voittaja on juuri selvinnyt. Missä onkaan palkinto, missä voittajat, missä kamerat, missä shampanjapullo ja sen korkki jne? Se jääköön katsojan arvuuteltavaksi ;).Rentoutuneena, avoimin mielin ja heittäytyneen energisinä sekä Rantakertussa vatsansa täyteen syöneinä on hyvä työstää uudenlaisia ideoita. Keskiviikkona selviää, millaisia palvelukonsepteja tiimit ovat tulevaisuuden risteilyaluksille kehittäneet.

Keskiviikon ohjelmaa:
Päiväohjelma Logomossa:
klo 09.00 aamupala ja vapaata työskentelyä (Move 1)
klo 11.00 Logomo-opastuskierros ja vapaata työskentelyä Logomo Byrån tiloissa (mm. Asema, Monttu, Vaunu, Pystis ja Konepaja)
klo 12.30 lounas (Logomo Kitchen)
klo 14.00 kilpailutöiden palautus (Monttu)
klo 14.30 Esitykset alkavat, tuomarit arvioivat (Monttu)
klo 16.30 Verkostoitumiskahvit (Asema)

Iltaohjelma:
klo 20.00 Illallinen, tulosten julkistaminen ja palkintojenjako (Panimoravintola Koulu)

Seuraa päivityksiä Facebookissa Kaleidoskooppi ja KaleidosCup-sivuilla sekä #KaleidosCup !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti