tiistai 25. lokakuuta 2011

Kaleidoskooppi "Baltic Sea Region Setting Sails for Co-Creative Multilevel Governance"-seminaarissa 5-6-10.2011

Projekti alkoi salamavauhdilla ja ensimmäinen edustustilaisuus olikin jo heti kolmen viikon kuluttua Pensarin kick-off-palaverin jälkeen Turun Logomossa "Baltic Sea Region Setting Sails for Co-Creative Multilevel Governance"-nimisessä seminaarissa.

Tapahtuma kesti kaksi päivää ja sen aikana keskusteltiin Itämerialueen yhteistyöstä sekä monitasoisesta hallinnosta ja pohdittiin järjestelmän kehittämistä EU-strategioiden näkökulmasta sekä ruohonjuuritason toimijoiden perspektiivistä.

Lavalla vieraili mm. edustajia Euroopan parlamentista ja komissiosta sekä EU:n Alueiden komiteasta, Suomen Itämeri-instituutista sekä Elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskuskista ympäri Suomen jne.  Puheenvuoroissa painotettiin fiksuja erikoistumisstrategioita (smart specialisation), fiksua, kestävää ja kattavaa kasvua, moninkeskistä yhteistyötä ja päällekkäisyyksien ja duplikaatioiden välttämistä.

Dimitri Corpakis, Euroopan komission tutkimuksen pääosastolta vieraili myös meidän Open Space Working Session:ssa
Mielenkiintoisia uusia näkökulmia keskusteluun ja samalla piristystä pitkään seminaarirupeamaan toi ruotsalainen trendibongaaja ja tulevaisuuden tutkija Markus Lindkvist omintakeisella stand-up-tyylisellä esiintymisellään.  Lindkvistin mukaan pitää uskoa omaan ideaansa, uskaltaa epäonnistua ja toistaa epäonnistumistaan, sillä epäonnistuneesta yrityksestä voi oikeana aikana ja oikeassa paikassa tulla vaikka hitti.

Seminaariosallistujat muodostivat puheiden lomassa nuotiopiirejä ja keskustelivat monitasoisen hallinnon haasteista Open Space-menetelmän avulla fasilitaattorien avustuksella.

Fasilitaattori Jan-Erik Tarpila avaamassa keskustelua
Kaleidoskooppi-hankkeen yhdessä Luovan Tilan ja D-Forcen kanssa isännöimässä "Ripples & Waves - Creating Ecosystems" Open Space Working Sessionin tähtivierailijoina olivat Ragnar Siil Viron kulttuuriministeriöstä sekä Kirsi Kaunisharju Suomen opetus- ja kulttuuriministeriöstä, jotka antoivat keskusteluun näkökulmia myös luovan talouden saralta.

"Taide on sitä kun joku tekee taidetta, luova toimiala on sitä kun siitä luodaan yritys, luova talous on sitä kun ruvetaan työskentelmään muiden kanssa." - Ragnar Siil

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti