keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Kick-off Pensarissa 15.-16.9.2011

Tunnelma menomatkalla Pensariin oli rento. Projektitiimin kahden päivän kick-off-palaveri Turun kuvankauniissa saaristossa loi mielikuvia ja odotuksia rentouttavasta parin päivän arjesta irrottautumisesta ja pehmeästä laskusta hankkeeseen.

Matkalla Pensariin vesitaksilla auringonpaisteessa.
Vain tilaisuuden järjestäjät ja kokouksen kokoonkutsujat TKI HUMAK Merin tutkimus- ja kehityspäällikkö Timo Parkkola ja hankesuunnittelija Nina Luostarinen tiesivät, että edessä oli rankka kahden päivän brainstorm myrskyä enteilevässä, tuulisessa ja sateisessa Pensarissa.

Aivotyötä Telepaatti-pelin avulla lämpimästi sisällä villasukissa.
Kuin tilauksesta, aina palaverin ulkoiluosioiden aikana paistoi kuitenkin aurinko.  Esille nousi ajatuksia hankkeen teeman ymmärrettävyydestä ja viestinnällisistä haasteista.  Myös tuottajatoiminta ja siihen liittyvä ratkaisujen mallintaminen, tuotteistaminen ja pilotointi herättivät kysymyksiä ja intensiivistä keskustelua.

Palaveria käyskennellen ihanassa saaristomaisemassa.
Ahkerointia rantakalliolla.
Aivoriihi laiturilla.
Ajatuksia sinkoili puolin ja toisin aktiivisesti luovan alan näkökulmasta teknisen alan perspektiiviin.  Intensiivisen ideoinnin jälkeen viikonlopun pituinen tauko aivotyöskentelystä oli juuri paikallaan, mutta ajatustenvaihdon pohjalta oli hyvä suunnata katse samaan suuntaan eli eteenpäin, vaikka uisi vastavirtaan.  Innovaatio vaatii nimenomaan uskallusta, mullistavia ideoita ja uusia suuntauksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti