tiistai 21. toukokuuta 2013

Unelmalaiva-työpajassa lapset rakentavat laivoja


Turkulaisille lapsille avautuu tiistaina 28.5. Turku Design Festivalin Design Kontissa Vähätorin laidalla luova Unelmalaiva-työpaja. Työpajassa teollisuuden asiantuntija kertoo lapsille laivanrakennuksesta heitä kiinnostavalla tavalla, ja lapset pääsevät suunnittelemaan ja rakentamaan unelmiensa laivan. 

Kuva: Lauri Hannus, laurihannus.com
Lapsilla on sellaista mielikuvituksen vapautta, jollaista on vaikea aikuisiällä saavuttaa. Unelmalaiva-työpajassa lapset pääsevät suunnittelemaan ja rakentamaan unelmiensa laivan muovailuvahasta asiantuntijan avustamana. Turun AMK:n TKI-tiimin projektipäällikkö Jussi Liikkanen havainnollistaa laivanrakennuksen käytäntöjä lapsille selkeällä tavalla, ja auttaa lapsia tuomaan rajattomien mielikuvitustensa tuotokset todellisuuteen. Lasten suunnittelemista ja tekemistä laivoista rakennetaan syksyllä näyttely.

Luovia ideoita meriteollisuuteen

Meriteollisuuden vetovoimaisuuden ja lähestyttävyyden kasvattaminen sekä kehittäminen ovat Kaleidoskooppi-hankkeen järjestämässä Kontti-kokeilussa pääosassa. Kokeilun tavoitteena on luovien alojen ja meriteollisuuden yhteistyönä tuoda lasten mielikuvitusta laivanrakennukseen ja samalla herätellä ihmisten mielenkiintoa meriteollisuuden mahdollisuuksiin.

Kaleidoskooppi-hankkeen tarkoituksena on tuoda meri- ja metalliteollisuuden yritykset ja luovat alat saman piirustuspöydän ääreen etsimään innovatiivisia ratkaisuja yritysten kilpailukyvyn kehittämiseen.

Unelmalaiva-työpaja Kontissa Vähätorilla 28.5. klo 10–17, vapaa pääsy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti