keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Luova tyyppi ei lyttää toisten ideoita


Uusien ideoiden keksiminen on monella työpaikalla tuskallisen vaikeaa. Ilman innovaatioita ei voida liikkua eteenpäin kehittyvässä maailmassa ja ilman kehitystä puolestaan ei voida menestyä. Luovuuden kukat kukkivat parhaiten, kun niille luo turvallisen ja hyväksyvän maaperän.

”Mitään ideointimenetelmiä ei voida hyödyntää jos työpaikalla ei ole sellaista asennetta, että kaikki ideat hyväksytään,” neuvoo Teatterikorkeakoulun opettaja Kai Lehikoinen. Hänen mukaansa luovuus kukoistaa, kun työyhteisöön luodaan sellainen ilmapiiri, ettei mikään idea ole huono eikä tyhmä.
Myös Kaleidoskoopin Icebreaker-pilotissa STX Finlandin telakalla perehdyttiin luoviin menetelmiin teatterin keinoin. Luovuuden ulkoa opettelu voi kuitenkin olla haastavaa. Lehikoisen mukaan luovuus on enemmänkin asenne tai tapa olla. Hän pyrkii itse olemaan aina avoin sille, että hänen ajatuksiaan saa haastaa ja että hänen tapansa ei aina välttämättä ole paras tapa. Tämä tekee opetustilanteista muuntautumiskykyisempiä.

”Ihmiset tuovat omia ajatuksiaan omasta elämysmaailmastaan. Viestin saamiseen perille on monta reittiä ja olen valmis muuttamaan tilannetta sen mukaan mitä juuri sillä hetkellä tarvitaan,” Lehikoinen toteaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti